Meer controle over de vlamboog.

U bent hier

GG_Schmitt_569A8922_edit-1024x683_0.jpg

In vergelijking met een traditionele TIG-stroombron biedt een Miller TIG-inverter met geavanceerde bedieningsinstellingen meer controle over de vlamboog. 
Dit stelt de gebruiker in staat om het lasprofiel op maat te maken, de boogstart te verbeteren, de voortloopsnelheid te verhogen, beter te presteren op dunnere materialen en andere productievoordelen te ervaren.

in AC-modus biedt een inverter golfvorm caracteristieken met meer controle voor optimale resultaten. We zullen eens kijken naar enkele van de voordelen achter deze extra mogelijkheden en hoe u ze kunt gebruiken.

AC uitgang - lassen van aluminium en magnesium
Vooruitgang in de elektronica maakte de ontwikkeling van de blokgolf mogelijk, die het probleem oploste van de sinusboog die zichzelf uitdoofde. De ontwikkeling van de invertertechnologie ging nog een stap verder en verfijnde de blokgolf tot een bijna ogenblikkelijke overgang tussen polariteiten, waardoor HF-boogstabilisatie bij het lassen met wisselstroom overbodig werd en een nauwkeurige regeling van de wisselstroombalans, de uitgangsfrequentie en een onafhankelijke EN- en EP-amplitudecontrole mogelijk werd.

AC uitgangsfrequentie
Conventionele technologie beperkt de AC frequentie tot 50 of 60 HZ, hetzelfde als enkelfasige ingangsstroom. Met de invertertechnologie kan de uitgangsfrequentie echter worden aangepast van 20 tot 400 Hz. Een hogere AC frequentie zorgt voor een meer gefocuste boog met een betere richtingscontrole en een smallere parel en reinigingszone. Een lagere frequentie verzacht de boog en resulteert in een bredere lasplas en lasdraad.

Een boogkegel bij 400 Hz is veel strakker en meer gericht op de exacte plaats waar de elektrode naar toe wijst dan een boogkegel die werkt bij 60 Hz. Het resultaat is een aanzienlijk verbeterde boogstabiliteit en een verhoogde inbranding, ideaal voor hoeklassen en andere passingen die een diepe, precieze inbranding vereisen.

Miller Syncrowave series.