Pijpleiding aannemers schakelen over

U bent hier

Pijpleiding aannemers schakelen over op RMD voor kwaliteit en productiviteit.

Miller_RMD-feature (1).jpg

Geavanceerde draadlastechnologie

Regulated Metal Deposition (RMD®), een geavanceerde draadlasstechnologie, van Miller Electric biedt aanzienlijke voordelen voor de productiviteit en kwaliteit van aannemers in de pijpleiding bouw die zich bezighouden met industriële uitdagingen zoals veeleisende projecttijden, strenge kwaliteitseisen en een tekort aan geschoolde lasoperatoren.

Met deze exclusieve RMD-technologie zijn lastijden drie tot vier keer hoger dan bij elektrode lassen en is de backing gas op sommige legeringen geëlimineerd. RMD- en geavanceerde draadprocessen zijn over het algemeen ook gemakkelijker te leren en te gebruiken, waardoor het gemakkelijker wordt om bekwame lasoperators snel op te leiden en te kwalificeren voor pijplijnvereisten.

Met behulp van RMD anticipeert en controleert het lassysteem de kortsluiting en vermindert vervolgens de lasstroom om een ​​consistente metaaloverdracht te creëren. Dit zorgt voor een uniforme druppelafzetting, waardoor het gemakkelijker wordt voor de lasoperator om het smeltbad te regelen. Het proces is ook meer vergevingsgezinder aan variaties, wat resulteert in een rustige, stabiele boog die gemakkelijker door operatoren kan worden gecontroleerd.

Sommige aannemers die zijn overgestapt naar RMD  zijn binnen de helft van de tijd klaar met het uitvoeren van opdrachten in vergelijking met het gebruik van elektrode of TIG, zonder de laskwaliteit op te offeren. Dat komt omdat het RMD-proces de mogelijkheid biedt om een ​​dikkere root-pass te creëren.