Plymovent WallPro

U bent hier

Highlights

De WallPro is een zelfreinigende lasrookafzuiger voor de professionele lasser. Geschikt voor lasrook die afkomstig is van toepassingen waarbij wordt gelast met staal en roestvast staal.

Beschrijving

De lasrookafzuiger WallPro met automatisch filterreinigingssysteem is ontworpen met de professionele lasser in gedachten. Deze is geschikt voor een breed scala aan lasrook- en andere stoftoepassingen.

De WallPro kan worden gebruikt met één of twee afzuigarmen en heeft een speciaal PowerPlus-model voor zeer zware lasrooksituaties. De WallPro is gebouwd volgens de nieuwste inzichten in de technologie die wordt gebruikt voor reinigbare filters, met een uniek stofvrij onderhoudsconcept om iedereen veiligheid te bieden: de lasser, zijn directe omgeving, evenals de onderhoudstechnicus.

 

Veilig stofvrij onderhoud

Met de WallPro is stofvrij onderhoud mogelijk om blootstelling te minimaliseren tijdens algemene onderhoudswerkzaamheden. Vanwege de afsluiter tussen het filter en de stofbak kan de stofbak tijdens bediening worden geleegd. Het filter kan stofvrij worden vervangen met het systeem zak-in/zak-uit. Maar u hoeft zich hierover niet veel zorgen te maken, omdat de tussenpozen tussen onderhoudsbeurten lang zijn.

 

Beschikbare configuraties

De WallPro is aanpasbaar aan uw toepassing met een keuze uit drie afzuigvermogensniveaus: Standard, Power en PowerPlus. Dit laatste niveau heeft één geïnstalleerde afzuigarm. De uitvoeringen Standard en Power zijn verkrijgbaar met één of twee KUA-afzuigarmen. De afzuigarmen hebben een lengte van 3 of 4 meter. Deze armen kunnen rechtstreeks op het filter worden gemonteerd, of extern worden gemonteerd voor een groter bereik. Er kan optioneel een stofbakuitbreiding worden aangesloten om het onderhoud te vergemakkelijken.

De respectievelijke vermogensniveaus zijn geschikt voor lasrookafzuiging uit toepassingen met gemiddelde laswerkzaamheden tot toepassingen met zware lasrookontwikkeling:

 • Standard voor gemiddelde lasrookproductie.
 • Power voor gemiddelde tot zware lasrookproductie.
 • PowerPlus voor toepassingen met een zeer hoge lasrookproductie.

 

WallPro PowerPlus

De krachtigste uitvoering is de WallPro PowerPlus; de combinatie van één enkele KUA-afzuigarm met de grootste diameter en de krachtigste ventilator. Deze unit heeft een afzuigcapaciteit van niet minder dan 1800 m³/h in vergelijking met 1000 m³/h van het Standard-niveau. Deze unit is bij uitstek geschikt voor toepassingen met een zeer hoge lasrook- of stofproductie, zoals automatisch lassen, lassen met een hoog ampèrage en booglassen met gevulde draad.

 

Efficiënt filter met lange standtijd

De WallPro heeft twee oppervlaktegebieden op het filterpatroon. Een veilige werkomgeving wordt geboden door gebruik van de PTFE-membraanfilterpatronen met hoge efficiëntie. Filtratie van membraanoppervlakken vangt de lasrook af op het oppervlak van de filtermedia en voorkomt penetratie. Het is bekend dat dit zeer efficiënt en de meest geschikte methode voor zelfreinigende systemen is. De drukgeregelde reiniging met de RamAir™-pulsversterker zorgt voor een effectieve filterreiniging met een laag energieverbruik.

Daarnaast is de offline filterreinigingsfunctie standaard verkrijgbaar voor extra reiniging met hoge efficiëntie. Offline reiniging is reiniging van de patronen door het terugpulsen met perslucht terwijl de ventilator uitgeschakeld is. Deze reinigingsmethode wordt normaliter gebruikt in ruimtelijke filtersystemen en staat bekend om zijn ongeëvenaarde reinigingsefficiëntie en is nu standaard verkrijgbaar op de WallPro-units.

Vanwege deze unieke combinatie van functies die de filterreiniging optimaliseren, heeft de WallPro lage operationele kosten en een lange standtijd van het filter.

 

In overeenstemming met lasklasse W3

Deze filterunit is geschikt voor lasrook die afkomstig is vanaf toepassingen waarbij wordt gelast met staal en roestvast staal. De WallPro is in overeenstemming met ISO-EN 15012-1:2013 lasklasse W3. In de meeste landen is W3 vereist om recirculatie mogelijk te maken van gefilterde lasrook die afkomstig is uit toepassingen met roestvast staal.

Kenmerken

 • Uniek stofvrij onderhoudsconcept
 • Veilige werkomgeving door gebruik van een uiterst efficiënte patroon
 • In overeenstemming met ISO-EN 15012-1:2013 lasklasse W3
 • Lage operationele kosten en lange standtijd van het filter
 • Zelfreinigend filter, plus extra offline filterreinigingsfunctie
 • Kies uit 3 vermogensniveaus volgens uw specifieke behoeften

Geschikt voor

 • Lastoepassingen met staal en roestvaststaal
 • Gemiddelde, zware en zeer zware lasrookproductie
 • PowerPlus: Voor zware toepassingen met grote hoeveelheden lasrook, zoals lassen met gevulde draad in combinatie met een automatisch proces.
BijlageGrootte
1.12 MB